Clinics

De Ronde van Bredevoort organiseert in samenwerking met een aantal scholen en verenigingen uit de omgeving clinics in voorbereiding op de wielerronde.

Clinics in samenwerking met Triatlon Aalten

De Ronde van Bredevoort wordt dit jaar verreden op zaterdag 2 juli, Triathlon Aalten vindt plaats op zondag 26 juni. Daar zit slechts een weekje tussen. De organisaties slaan dit jaar de hand samen en organiseren een reeks aan clinics, die de wielrenner, de hardloper en de zwemmer een handje helpen om fit en vol goede moed aan de start te staan!

Op 10 en 24 april (zondagochtend van 9.30- 11.00 u) is er een hardloopclinic. Al lopend krijg je wedstrijdtips, doe je slimme oefeningen en wordt het parcours van de triathlon verkend. Ook krijg je natuurlijk tips hoe je soepel kunt hardlopen nadat je je net helemaal hebt gegeven op het fietsonderdeel. Deze eerste hardloopclinic start vanaf stadsbrouwerij De Borghman en de tweede vindt plaats op het AVA-terrein.

Op 20 mei is er een wielerclinic, die zowel voor de triatleet als voor de deelnemers van de Ronde van Bredevoort leuk en leerzaam is. Op vrijdagavond start deze clinic vanaf de Borghman, waar deelnemers vervolgens, onder professionele begeleiding, van alles leren over techniek, een wedstrijd rijden, houding op de fiets en noem zo maar op. Tevens is er een theorie gedeelte met de nodige tips over wielerennen en wedstrijden rijden.

Op 3 juni is er een clinic aan de Slingeplas die ingaat op het zwemmen en de wissels. Het zwemmen is het startonderdeel van de triathlon en de massastart vanaf het strand is voor sommige deelnemers spannend. Je krijgt natuurlijk ook tips over hoe je al zwemmend krachten kan besparen voor het fietsen en hardlopen.

Na de clinics is er natuurlijk de gelegenheid tot napraten onder genot van een drankje. Er wordt rekening gehouden met elk type niveau, dus iedereen mag meedoen! Ook als je twijfelt om in te schrijven voor een van de wedstrijden is dit een mooie kans om te ervaren hoe dit in zijn werk gaat.
Meedoen aan één of meer van de clinics? Dat kan kosteloos en spontaan. Aanmelden is namelijk niet verplicht, maar we vinden het wel handig om te weten.


  Hardlopen 10 april (9:30 uur)Hardlopen 24 april (9:30 uur)Wielrennen 20 mei (18:30 uur)Zwemmen 3 juni (18:30)

   

  Basisschoolkinderen

  In samenwerking met Stichting Kanjers voor Kanjers en basisschool ’t Bastion in Bredevoort organiseren wij clinics voor de leerlingen van groep 3 tot en met groep 8 in Bredevoort.

  Kanjers voor Kanjers wil een bijdrage leveren aan (regionale) projecten, die het welzijn van het kind bevorderen en/of ondersteunen. Projecten rond sport en/of spel hebben een voorkeur maar zijn geen voorwaarde. Ook projecten op een ander niveau ten bate van het welzijn van het kind kunnen onze steun ontvangen.

  Kanjers voor Kanjers heeft al veel projecten mogelijk gemaakt. Kleine en grote initiatieven die door organisaties/instellingen of particulieren zijn opgezet om het welzijn van kinderen uit de Achterhoek te bevorderen. Kinderen voor wie sport en spel om uiteenlopende redenen niet vanzelfsprekend is. Kanjers voor Kanjers helpt (hen daarbij) en maakt dromen van kinderen waar!

   

  Onze trotse sponsoren

  Borghman ronde van Bredevoort
  Bekijk alle sponsoren