Historie

Eind 2016 ontstond het idee bij de commissieleden om de Ronde van Bredevoort te organiseren. De commissieleden zijn allemaal fietsliefhebbers en opgegroeid in het stadje Bredevoort. Waar er in omliggende plaatsen wel een wielerronde werd georganiseerd, was dit in Bredevoort nog niet het geval. Na een uitwisselen van ideeën werd iedereen steeds enthousiaster om het idee van een wielerronde in Bredevoort werkelijkheid te laten worden. Het parcours werd uitgedacht en de eerste contacten werden gelegd. Met het centrum van Bredevoort als belangrijkste uitvalsbasis moest het een uniek evenement worden voor wielrenners en publiek.

 

Succesvolle eerste editie

Al snel was Stadsbrouwerij de Borghman zeer enthousiast om hoofdsponsor te worden. Daarmee was de naamsverandering naar de ‘Borghman Ronde van Bredevoort’ een feit. Op 1 juli 2017 werd de allereerste editie van de Ronde van Bredevoort georganiseerd. Vanaf 16.00 uur tot en met 20.00 uur was er een vol wielerprogramma voor jong en oud, recreant en wedstrijdrijder. Aansluitend werden de eerste winnaars van de Ronde van Bredevoort gehuldigd op het podium en vond er een gezellige avond plaats bij de hoofdsponsor van het evenement.

 

Pompe prijs

Vrijdagavond 5 januari zijn we als organisatie uitgeroepen tot winnaar van de Pompe 2017. Deze vrijwilligersprijs wordt jaarlijks uitgereikt in Bredevoort. De toelichting van de jury luidde:

Het is een nieuw, vernieuwend evenement en nieuw initiatief in Bredevoort. Bredevoort wordt op een sportieve manier op de kaart gezet. Inzet van vele vrijwilligers, meer dan 50. Deelname door en voor alle leeftijdscategorieën. De basisschool goed betrokken door het geven van clinics, door Kanjers voor Kanjers. Samenwerking tussen verschillende sportverenigingen. Een stimulans voor het organiseren van meer van dit soort initiatieven. Het is een mooi voorbeeld van waar ons kleine stadje sterk in kan zijn, als we er met zijn allen positief de schouders onder steken. Een terechte winnaar!

Als organisatie zijn wij zeer dankbaar voor deze geweldige waardering, die wij tevens te danken hebben aan de geweldige vrijwilligers, betrokken partners, enthousiaste deelnemers, supporters en omwonenden.

Onze trotse sponsoren

Borghman ronde van Bredevoort
Bekijk alle sponsoren