Inschrijven

Ga jij in 2024 de uitdaging aan? Schrijf je nu in bij desbetreffende klasse.

 

Spar Loopfietsenrace

De start van de loopfietsenrace is om 14.30 uur op ’t Zand in Bredevoort. Voor de loopfietsenrace is het niet nodig om vooraf je kind in te schrijven, dit kan op de dag zelf.


PPE Factory Dikke Banden Race

De tweede wedstrijd van de dag is de dikke bandenrace voor basisschoolkinderen. Om 15.30 uur vindt de eerste start plaats. Word jij de snelste in jouw leeftijdscategorie? En wil je fietsen op het parcours waar ook de wielrenners fietsen? Schrijf je snel in via je basisschool! Via de volgende basisschool kun jij je aanmelden:

  • ’t Bastion Bredevoort

Zit jij niet op één van deze scholen, maar wil jij wel graag deelnemen aan de Dikke Banden Race? Stuur dan een mailtje naar info@rondevanbredevoort.nl onder vermelding van je naam, leeftijd en school.


GUV Boergondier klasse

De afgelopen edities zagen wij de gemiddelde snelheden in alle klasses toenemen. Hardstikke leuk, maar dat maakte wel dat een grote groep wielrenners voor wie dit te hard ging niet meer mee wilde doen. Daarom introduceerden we in 2023 de GUV Boergondierklassse. Een klasse die specifiek bedoeld is voor renners die gemiddeld tot maximaal 30 kilometer per uur rijden of juist op ludieke wijze willen meedoen. Deze klasse zal als eerste starten om 16:30 en duurt ongeveer 20 minuten.

 

Restaurant Bertram Damesklasse

In 2023 zijn we voor het eerst gestart met een separate Damesklasse. Liefst 16 dames deden toen mee. Dit jaar gaan we voor minimaal 30 deelnemers. De damesklasse zal starten om 17:00.

 

Restaurant De Schoppe Recreantenrace A en B

Wegens de grote belangstelling voor deze categorie in de eerdere edities zijn er dit jaar weer twee starts voor recreanten die net iets sneller rijden. Hierdoor kunnen wij meer fietsers de mogelijkheid bieden om deel te nemen en blijft het veilig en leuk voor iedereen.
Je kunt zelf een voorkeur aangeven voor een start in de Recreantenrace A of de Recreantenrace B en voor beide categorieën wordt een aparte eindstand opgemaakt. Ben jij net gestart met fietsen of is dit de eerste keer dat je deelneemt aan een wedstrijd, dan adviseren wij jou om je in te schrijven voor de B categorie (30-35 kilometer p.u.) of de Boergondierklasse. Ben jij wat meer getraind en kun je gemakkelijk 35 kilometer per uur fietsen in een groep, dan adviseren wij een inschrijving voor de A categorie. Dit geldt ook als je in aanmerking wil komen om de beste uit Bredevoort te worden. Het programma op zaterdag 2 juli 2022 ziet er als volgt uit:

17:45 uur Recreantenrace B (25 minuten en één ronde)
Als richtlijn voor de recreantenrace B kan de snelheid van meer dan 30 en minder dan <35 km/h worden aangehouden.

18.30 uur Recreantenrace A (30 minuten en één ronde)
Als richtlijn voor de recreantenrace A kan de snelheid van >35 km/h worden aangehouden.

Schrijf je nu in voor de Recreantenrace via de onderstaande link:

De organisatie maakt de indeling voor de definitieve start en is doorslaggevend in de categorie waarin jij deelneemt. Het afhalen van het rugnummer kan op de dag zelf. De inschrijfkosten van €10,- kunnen direct contant worden betaald.


Wedstrijdklasse

De Wedstrijdklasse is dé afsluiter van de avond. Waar in de voorgaande jaren amateurs en junioren schitterden op het hoofdnummer van de Ronde van Bredevoort, heeft deze wedstrijd nu een iets andere vorm gekregen, namelijk: iedereen (dames, junioren, nieuwelingen, amateurs, sportklasse) met een KNWU licentie mag deelnemen aan deze wedstrijd. Om 19.30 uur starten de wielrenners vanaf ’t Zand. De eerste ronde is geneutraliseerd, daarna barst de strijd los. De renners rijden vervolgens 50 kilometer.
Bij de wedstrijdklasse zijn er geen punten voor de KNWU te behalen, maar er zijn wél mooie premies te verdienen. Mooi om te aanschouwen, nóg mooier om te rijden.

De inschrijving voor de Amateurs / Junioren gaat via de website van de KNWU. Is inschrijven via de website van de KNWU niet meer mogelijk? Stuur onze organisatie dan een mail naar info@rondevanbredevoort.nl.

Onze trotse sponsoren

Borghman ronde van Bredevoort
Bekijk alle sponsoren