Bjorn Jansen Tegelwerken wedstrijdklasse

 

De Bjorn Jansen Tegelwerken Wedstrijdklasse is dé afsluiter van de avond. Waar in de voorgaande jaren amateurs en junioren schitterden op het hoofdnummer van de Ronde van Bredevoort, heeft deze wedstrijd nu een iets andere vorm gekregen, namelijk: iedereen (dames, junioren, nieuwelingen, amateurs, sportklasse) met een KNWU licentie mag deelnemen aan deze wedstrijd. Om 18.45 uur starten de wielrenners vanaf ’t Zand. De eerste ronde is geneutraliseerd, daarna barst de strijd los. De renners rijden vervolgens 50 kilometer.

Bij de Bjorn Jansen Tegelwerken wedstrijdklasse er zijn geen punten voor de KNWU te behalen, maar er zijn wél mooie premies te verdienen. Mooi om te aanschouwen, nóg mooier om te rijden. In voorgaande edities werkten we met een afvalsysteem, waarbij gedubbelde renners uit koers gehaald werden. Dat doen we in 2024 pas 5 ronden voor het einde, zodat iedereen voldoende kan koersen.

 

Supporters kunnen de wielrenners uit Bredevoort en omstreken aanmoedigen vanaf het parcours of op het wielerterras van Stadsbrouwerij de Borghman op ’t Zand. Na afloop van de wedstrijdklasse vindt de huldiging eveneens plaats op ’t Zand.

 

Inschrijven

Wil jij deelnemen aan deze categorie en in het rijtje winnaars komen van de Koningsklasse van de Ronde van Bredevoort? De inschrijving voor de Wedstrijdklasse verloopt via de KNWU. Zodra de online inschrijving is gesloten is aanmelden nog mogelijk door een mail te sturen naar info@rondevanbredevoort.nl of op de dag zelf bij Stadsbrouwerij de Borghman. Voor deze categorie is een licentie van de KNWU verplicht.

Onze trotse sponsoren

Borghman ronde van Bredevoort
Bekijk alle sponsoren